Veien til å bli en internasjonal forfatter

Veien til å bli en internasjonal forfatter

Det finnes kanskje ingen fasit på hvordan man kan bli en forfatter med internasjonal anerkjennelse, men det finnes flere gode råd og veiledninger som kan gjøre veien litt enklere. Husk, man trenger ikke ha publisert bøker eller andre verk for å kunne kalle seg en forfatter; så lenge man skriver fengende tekster som andre har lyst til å lese er man en forfatter. Uavhengig av hvilken sjanger du velger å skrive i, er dette tips som kan hjelpe deg videre på veien til å bli anerkjent utover våre landegrenser.

3 viktige punkt

  1. Les flere bøker – En god forfatter vet hva som fenger andre mennesker, og hvordan en bra tekst høres ut. Man ønsker ikke å kopiere andres stil eller ideer, men man bør allikevel lese nok til å forstå hva som gjør at teksten har gjort leserne interesserte, og hvordan man holder på lesernes interesse gjennom hele teksten. Om du er en god leser vil du bli en bedre forfatter fordi du klarer å lese mellom linjene, og forstå underteksten og konteksten i boken.
  2. Skriv noe hver dag – Det sies at man må gjøre noe hundre ganger før det går fra tenkt handling til automatikk. Prinsippet kan også overføres til forfatterskapet. En som aldri har skrevet en lengre tekst før vil nok slite med å klare å få endene til å møtes når han plutselig setter seg ned for å skrive en bok, mens en som er vant til å skrive og har gjort det mye vil enkelt finne løsninger som knytter handlingen sammen.
  3. Finn noen som gir ærlige tilbakemeldinger – Årsaken til at man skriver tekster er som oftest fordi man ønsker at andre skal lese den og nyte den, og da er det viktig å ha fått gode og ærlige tilbakemeldinger før man forsøker å publisere en bok. Viser man en tekst til familie og venner vil de høyst sannsynlig skryte uhemmet og ikke se med de kritiske øynene du trenger for å få en ærlig konstruktiv tilbakemelding som kan brukes til å forbedre teksten.

Grammatikk og språk

Grammatikk og språk

Noe som er ekstremt essensielt når man skal satse på en karriere som forfatter er at man innehar gode kunnskaper om rettskriving og grammatikk, men også vel så viktig er et godt ordforråd som gir deg muligheten til å eksplorere med nye og fengende ord som gir teksten en dypere mening. Det er viktig å beherske språket godt, for å ha en sammenhengende tekst og sørge for at språket holder seg likt gjennom hele teksten. Det vil oppleves forvirrende og uforståelig dersom de første kapitlene starter med dypt, meningsfylt språk, mens de siste kapitlene har mange gjentagende ord og lite fremmedord. Om man ikke kjenner den konkrete og korrekte betydningen bak ord og uttrykk, ikke bruk dem! Det finnes mange misforståelser av uttrykk som kan oppleves særdeles useriøst om de brukes feil. Et klassisk eksempel av disse er uttrykket «bjørnetjeneste». I våre dager brukes uttrykket ofte som å gjøre en god gjerning, mens den riktige betydningen handler om å gjøre en tjeneste som virker mot sin hensikt, og egentlig bare gjør vondt verre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

© 2021 Bokedia